Een wappie aan Youp

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 14:29


Beste Youp,

Wat was het?

Jouw, en die linkse kliek, aangeboren behoefte tot een #ikbenzogodvergetencorrectenderestvanhetgepeupelzowanstaltigtenenkrommendachterlijk-cashmomentje, of begint de wortelverrotting in jouw bovenkamer net zo toe te slaan als bij die andere mastodont -Freek de Jonge- die nog voor slechts twee redenen in het nieuws komt:
A) dat hij zichzelf stomdronken voor lul zet, en daarbij in zijn broek staat te pissen.
B) dat hij in zijn broek staat te pissen, en zichzelf daarbij stomdronken voor lul zet.

Wat is toch die behoefte bij jullie has-beens om jezelf wanhopig, en inmiddels half kwijlend, vast te klampen aan "wat-eens-was," terwijl je huidige ik slechts een diarree-achtig aftreksel is van wat succesfully-you zou achterlaten op de pot in zijn gloriedagen.

Ja, je wappie-versie zal in het linkse politiek correcte kamp uiteraard leiden toch wat gegniffel, en de aanwakkering van het altijd aanwezige superioriteitsgevoel:
Heb je die Youp gehoord? Nou die heeft die coronawappies even een poepie laten ruiken hoor..... (gniffel gniffel).
Terwijl the likes of me slechts een oud fossiel zien staan, die wanhopig probeert nog éénmaal te cashen, onderwijl krampachtig zijn TENA men ophoudend, omdat de (verbale) stront niet alleen zijn mond verlaat.

Ben ik bevooroordeeld? Ja, absoluut!
Ik heb jou nooit grappig gevonden Youp, want in een cabaretier zoek ik een Jochem Myjer-achtige clown -althans tot zijn toetreding tot de corona-hugers- en niet een verlopen straatkat die eruit ziet als de eerste de beste 'vieze man' van grootheden van Kooten en de Bie, wachtend in de bosjes tot de kleuterschool uitgaat.
Dat een wat corpulent uiterlijk niet automatisch betekend dat je rijk wordt zie ik aan mezelf, spek genoeg maar geen lucifers voor het vuurtje.

Maar jij beste Youp hebt het, met die speknek en dat weemoedige uiterlijk van een oude eik die op het moment van omkappen staat, best aardig gedaan voor jezelf.
Je woont -uiteraard- in dat linkse grachtenpandbolwerk Amsterdam, met een vrouw die over de trekken beschikt van -eens- een klassieke schoonheid, en dat was genoeg geweest Youp.
Wij waren volkomen tevreden geweest met het gegeven dat er eens een 'cabaratier' is geweest genaamd Youp met als grootste wapenfeit Flappie, die nu in zijn grachtenpand van zijn geld, zijn eega en zijn -waarschijnlijk- tweemaandelijkse rukbeurt geniet, onder het lezen van zijn collectie oude VARA-gidsen.
Het was genoeg geweest beste Youp. Het feit dat iemand met het uiterlijk van een treurwilg zijn fortuin had verdiend met de lach, of iets wat daarvoor door had gegaan, had jou een cabaret-begrafenis opgeleverd op een achteraf zijveldje van het grote kerkhof.......... een beetje in de buurt van grootheden als de Wimpies Kan en Sonneveld, maar dan wel op het veldje less talented.

Maar voor jou was dat niet genoeg Youp.
Nog eenmaal trok jij je meest slechtzittende shirt uit de mottenballen, om als een typemachine verkoper in het digitale tijdperk de bünhe te bestormen voor een portie verbale (kerst)kots.
Alsof wij met the voice auditie van Hugo de Jonge nog niet genoeg geleden hebben.

 

Met dank aan Koos.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.