Krijgen we in de nabije toekomst een 'omgekeerde' Jodenster?

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 09:34

In de Tweede Wereldoorlog begon de Jodenvervolging heel subtiel, zodat iedereen eraan kon wennen en niemand ertegen in opstand kwam. Eerst werd hen in alle door de Duitsers bezette landen toegang geweigerd tot bepaalde openbare gelegenheden. Vervolgens werden er langzaam maar zeker steeds meer sancties aan de lijst toegevoegd, totdat ze alleen nog hun huis mochten verlaten met de welbekende gele Jodenster op hun jas. Op een gegeven moment was de ‘gewone’ burgerij zo gewend geraakt aan de verkettering van de Joden, dat er openlijk getto’s in de grote Europese steden kwamen waar de Joden achter gesloten muren leefden. Een van de meest bekende voorbeelden daarvan is het Joodse getto in Praag. We weten allemaal wat voor de meesten van hen het definitieve einddoel was: een enkeltje Auschwitz-Birkenau, of een van de vele andere bekende vernietigingskampen.

Ik loop nu de kans dat diverse mensen mij gaan verwijten dat ik opruiend bezig ben, maar dat is dan maar zo. Als je maatschappijkritisch bent, word je sowieso niet door een groot publiek op handen gedragen, om het simpele feit dat een groot deel van de massa nu eenmaal klakkeloos de politieke leiders volgt. En alle tegenwoordige leiders weten wat de heersers in de oude Romeinse tijd al wisten: ‘Geef het volk brood, wijn en spelen’. En… ‘Verdeel en heers’.

Maar ik signaleer momenteel een ontwikkeling die mij doet denken aan een soort omgekeerde Jodenster. Wat bedoel ik met ‘omgekeerd’? Destijds mochten de Joden alleen naar buiten als ze de beruchte gele ster op hun jas hadden en het heeft er alle schijn van dat we in de zeer nabije toekomst alleen op diverse plaatsen mogen komen als we een zogenaamd Coronapaspoort hebben.
Het omgekeerde zit ‘m hierin, dat destijds degenen die als vogelvrije outcasts gezien werden een ‘bewijs’ bij zich droegen en dat straks degenen die zich keurig aan de regels (lees: opgelegde dictatuur!) houden een bewijs bij zich dragen.
En net als destijds ontwikkelt het zich héél langzaam en subtiel, zodat we er met z’n allen aan gewend raken en, op de zogenaamde complotgekkies na, niemand wakker wordt en in opstand komt. Diezelfde zogenaamde complotgekkies, wat mij betreft een Geuzennaam voor zelfstandig denkende mensen, worden systematisch gestigmatiseerd en in een hoek gezet als asociale randdebielen die geen oog hebben voor hun medemensen.

Slimme psychologische oorlogsvoering ten top! De Duitsers deden destijds hetzelfde met de Joden door handig gebruik te maken van hun zakelijk instinct en van daaruit de niet-Joden te bestoken met onder andere de theorie dat alle Joden rijk geworden waren over de ruggen van de ‘gewone’ mensen. Ook zij werden op die manier weggezet als aso’s die maling hadden aan hun medemensen. ‘Verdeel en heers’ is van alle eeuwen.
Israël (notabene!) liet ruim een week geleden als een van de eerste landen weten dat er vanaf 27 december een indirecte vaccinatieplicht ingesteld zou worden. Hoewel een meerderheid van de Israëlieten een vaccinatie totaal niet ziet zitten, mag iemand die zich niet heeft laten vaccineren, zich niet meer in winkelcentra en publieke ruimtes vertonen.

De Spaanse minister van Volksgezondheid, Salvador Illa, heeft onlangs bekend gemaakt dat in Spanje de namen van mensen die het coronavaccin weigeren in een speciaal register terechtkomen en dat dit register met andere Europese landen gedeeld zal worden. Hij voegde eraan toe dat ‘vaccineren op vrijwillige basis blijft’ en dat ‘de lijst niet openbaar zal worden gemaakt’. Hoezo niet openbaar als het gedeeld wordt met andere Europese landen? Wie houdt nu wie voor de gek?! Hij creëert een soort medische Interpol en sust vervolgens iedereen in slaap met de mededeling dat de lijst niet openbaar zal worden gemaakt, maar het is wel inzichtelijk voor elke officiële overheidsinstantie in Europa!

Ons eigen Kabinet heeft 24 december bekendgemaakt dat ze een ‘laagdrempelig testprogramma’ willen uitwerken waarmee naast frequent incidentgericht testen óók de mogelijkheid wordt geboden om door testen toegang te krijgen tot sociale en economische activiteiten.

Het hebben van een (digitaal) Coronapaspoort zou dan als bewijs moeten dienen. Om dit te bewerkstelligen heeft Hugo de Jonge een brief gestuurd naar de Gezondheidsraad met de vraag om hem te adviseren onder welke voorwaarden een dergelijk paspoort ethisch en juridisch verantwoord kan worden ingezet bij het verstrekken van toegang tot (LET OP!) onderwijsinstellingen, zorginstellingen zoals verpleeghuizen, publieke voorzieningen, werkomgeving en sociale gelegenheden zoals horeca en sportevenementen.

Kortom… als dit doorgaat heb je straks, als je het Coronavaccin weigert, geen leven meer! Je kunt niet meer naar school, je kunt je vader en/of moeder niet meer bezoeken in het verpleeghuis, je kunt niet meer naar het gemeentehuis (lastig als je je rijbewijs, paspoort of ID-kaart wilt verlengen / lastig als je een bijstandsuitkering moet aanvragen / lastig als je samen wilt trouwen), je kunt niet meer naar je werk (dus geen inkomsten!), je kunt niet meer gezellig ontspannen in het uitgaanscircuit en je wordt geweigerd in stadions en dergelijke.

Als je het vaccin wél neemt, kun je doorgaan met je leven; alleen niet meer zoals je dat gewend was. Want de WHO stelt nu al dat één vaccin niet voldoende zal zijn, dat de anderhalve meter gehandhaafd moet blijven en dat de mondkapjes ook noodzakelijk blijven. En onze minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte vlak voor Kerst in een interview ook duidelijk dat alle maatregelen voorlopig voor onbepaalde tijd van kracht blijven nadat een groot deel van Nederland gevaccineerd is. Dus als je het Coronavaccin wél laat toedienen, heb je eigenlijk óók geen leven meer. Met daarbij het risico dat je de rest van je leven lijdt onder een van de bijwerkingen of binnen afzienbare tijd na de prik komt te overlijden.

Een van de problemen van de mensheid is, dat we over het algemeen niet zoveel leren van de geschiedenis. Daardoor heeft het gros van de mensen het niet in de gaten wanneer hun leven teveel gericht is op ‘brood, wijn en spelen’ en zien ze niet wanneer hun overheid een tweespalt creëert onder het aloude ‘Verdeel en heers’.

Tot slot, als jij behoort tot die mensen die mij met dit stuk een opruier vinden, dan vraag ik je om (voor jezelf) eerlijk na te denken over het volgende:
Was het in het verleden niet zo dat we ons lieten vaccineren om onszelf te beschermen tegen één of meer bepaalde ziektes, in plaats van dat we er de ander mee beschermden? En is het dus eigenlijk niet zo dat iedereen die gevaccineerd is, beschermd hoort te zijn tegen iedereen die zich niet heeft laten vaccineren? En is het niet vreemd dat we met z’n allen niet weten wat er zoal in het vaccin zit en dat Hugo de Jonge daar geen duidelijkheid in geeft, maar daarentegen vaccinweigeraars wegzet als vervelende mensen die zich ‘toch ook niet druk maken over de ingrediënten van frikandellen’? Alsof frikandellen ernstige bijwerkingen tot gevolg kunnen hebben tot en met overlijden aan toe!........

 

Met dank aan Bart.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.