DE ZINLOOSHEID VAN VERKIEZINGEN

Gepubliceerd op 24 januari 2021 om 13:41

2021 zal voor Nederland de boeken ingaan als het jaar van de unicums.
Unicum numero uno is het feit dat er voor het eerst sinds 1940 een avondklok is ingevoerd, en wij feitelijk in staat van oorlog zijn, en unicum numero due zal het feit worden dat voor het eerst in onze geschiedenis de kamerverkiezingen uitgesteld gaan worden........ zoals Freule Ollonkreng dit zo graag wil.

Behoeft dit enige verbazing? Nee, absoluut niet. Ik - en velen met mij - hebben in 2020 al meerdere malen aangekondigd dat er geen verkiezingen gaan komen (sla mijn stukken er maar op na).
Echter is het ook een feit dat als je stelselmatig de juiste voorspellingen doet - lockdown, avondklok, vaccinatie paspoort, uitgestelde verkiezingen - dat je tegenwoordig niet meer als waarheidsverteller wordt aangemerkt maar als complotgekkie.

Is het echter erg dat de verkiezingen uitgesteld gaan worden? Ja en nee.
Ja, vanwege het feit dat corrupt Den Haag aan de macht blijft.
Nee, vanwege het feit dat je stem uitbrengen tegenwoordig - maar eigenlijk altijd al - totaal geen zin heeft.
Wie nog de mening toegedaan is dat onze uitgebrachte stem telt, en dat ons land geregeerd gaat worden naar de uitslag van de verkiezingen die heeft een heel groot probleem, en het heet niet corona.

Ons politieke systeem is failliet - een nette benaming voor door en door corrupt - en het maakt niet uit op welk poppetje u stemt, genaait wordt u toch wel.
De arrogantie van de gehele Haagse kliek is al af te lezen van het op voorhand uitsluiten van partijen, hiermee direct een bijl zettend in de wortels van onze democratie.

Velen koesteren nog de hoop dat een verkiezingsoverwinning van de PVV of FvD, ons land voor de totale neergang gaat behoeden, maar ik zeg u nu al........ it aint gonna happen.
In het uitzonderlijke geval dat de aankomende - uitgestelde - verkiezingen een eclatante overwinning voor Geert of Thierry op zal gaan leveren, dan is dit slechts een papieren overwinning van een tandloze tijger omringt door een bende hyena's.

De politiek heeft zichzelf - door een volkomen corrupt meerpartijenstelsel - zo ingericht dat de politieke despoten die al jaren de scepter voeren over dit land, dit te allen tijde zullen blijven doen, overwinning of niet.
De 'gespeelde' achteloosheid waarmee demissionair dictator Rutte aangaf dat zijn demissionaire status hem nog meer macht heeft verschaft is de waarheid, ons parlement is een poppenkastspel waar wij 'geboeid' naar mogen kijken, maar waar de heersende macht het schouwspel dicteert.

Zolang de politiek zoals wij die kennen, niet in zijn geheel op de schop gaat - lees: geruimd wordt - zal er voor de kiezer slechts een gang resten naar verkiezingslokalen waar men denkt een democratische stem uit te brengen, maar waar men slechts een figurant is in een vooraf bepaald schouwspel.

Michel Mulder


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.